آنتی بیوتیک سفازولین در یک نگاه CEFAZOLIN
موارد مصرف سفازولین: این دارو در درمانعفونتهای ناشی از باکتریهای گرم مثبتو گرم منفی حساس به دارو از جملهعفونتهای ادراری بهویژه در دورانبارداری و نیز به عنوان پیشگیری ازعفونت قبل از اعمال جراحی مصرفمیشود.
فارماکوکینتیک سفازولین: غلظت سرمی دارو 2 ـ 1ساعت پس از تزریق عضلانی به اوج خودمیرسد. نیمه عمر دارو بهطور متوسط1/5 ساعت است که در صورت عیب کارکلیه تا 42 ساعت نیز ممکن است افزایشیابد. 86 ـ 70 درصد دارو از راه کلیه و ازطریق ترشح توبولی، دفع میشود.
موارد منع مصرف سفازولین: در صورت وجود سابقهحساسیت مفرط به سفالوسپورینها یابیماری پورفیری، نباید مصرف شود.
هشدارها: 1 ـ در صورت وجود سابقهحساسیت به پنیسیلینها، و مشتقات آنها،سفالوسپورینها یا پنیسیلامین با احتیاطفراوان مصرف شود.
2 ـ این دارو ممکن است موجب ایجاد پاسخمثبت کاذب در آزمون کومبس و قند ادرارشود.
3 ـ در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه،کاهش مقدار مصرف دارو ضروری است.
4 ـ سفالوسپورینها ممکن است سبب بروزکولیت پسودوممبران شوند.
عوارض جانبی: واکنشهای آلرژیک شاملکهیر و بثورات جلدی و علایم حساسیتمفرط شامل شوک آنافیلاکتیک، تهوع،استفراغ و اسهال و علائم مربوط به کولیتپسودوممبران با مصرف این دارو گزارششدهاند.
تداخلهای دارویی: در صورت مصرفهمزمان سفالوسپورینها باآمینوگلیکوزیدها یا وانکومایسین، احتمالبروز مسمومیت کلیوی افزایش مییابد.پروبنسید دفع سفالوسپورینها ازتوبولهای کلیوی را کاهش داده و لذا سببافزایش غلظت سرمی سفالوسپورینها و درنتیجه احتمال بروز مسمومیت میشود. اثرضد انعقادی وارفارین در صورت مصرفهمزمان با سفالوسپورینها ممکن استافزایش یابد.
نکات قابل توصیه: 1 ـ در صورت فراموشکردن یک نوبت مصرف دارو، به محضبیادآوردن دارو را باید مصرف کرد. ولیاگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد، از مصرف نوبت فراموششده باید خودداری شود و مقدار مصرفبعدی نیز دو برابر نگردد.
2 ـ مخلوط کردن سفازولین با سایرداروها (بهویژه آمینوگلیکوزیدها) در یکمحلول توصیه نمیشود.
3 ـ در صورت بروز اسهال شدید، قبل ازمصرف هر گونه داروی ضد اسهال، باید باپزشک مشورت شود.
مقدار مصرف:
بزرگسالان:
از راه وریدی یا تزریق عضلانی یک گرم ازدارو 1 ـ 0/5 ساعت قبل از شروع عمل،
1 ـ 0/5 گرم در حین عمل و 1 ـ 0/5 گرم هر8 ساعت پس از جراحی تا 24 ساعتمصرف میشود.
برای پیشگیری از آندوکاردیت، یک گرم 0/5ساعت قبل از شروع جراحی، در درمانپنومونی پنوموکوکی 500 میلی گرم هر 12ساعت، در عفونت حاد مجاری ادراری، یکگرم هر 12 ساعت و برای سایر عفونتها 250میلیگرم تا یک گرم هر 8 ـ 6 ساعت از راهوریدی یا عضلانی تزریق میشود.
کودکان: برای پیشگیری از آندوکاردیت25mg/kg نیم ساعت قبل از شروع عملجراحی تزریق وریدی یا عضلانیمیشود.
در مورد سایر عفونتها، برای نوزادانبزرگتر از یکماه 25mg/kg ـ 6/25 هر 6ساعت و برای نوزادان با سن کمتر از یکماه20mg/kg هر 12 ـ 8 ساعت تزریق وریدییا عضلانی میشود.
اشکال دارویی:
For Injection: 250mg, 500mg, 1g (assodium)
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI